Notícies‎ > ‎

Exposició "El panot de Gaudí"

30 de gen. 2014, 0:23 publicada per Institut La Vall del Tenes


Exposició de treballs de primer d'ESO, artista arquitecte: Antoni Gaudí, obra: el panot.

El Treball era representar, a partir de la rajola hexagonal de Gaudí  de l'any 1904, el mateix model en fang , creant el relleu dels tres elements de la natura: un pop, un cargol de mar, i una estrella de mar. Formes orgàniques, del mon marí, que van ser dissenyades per a la Casa Batlló, i que després fou col·locada finalment a la Pedrera i més tard es va reproduir a les voreres de tot el Passeig de Gràcia de Barcelona, invertint el relleu dels motius per evitar problemes de desgast i llicament.

A més, els alumnes han pintat sobre paper la reproducció del panot amb formes i colors de forma lliure. En origen eren de color verd nefrita.

El denominat "panot Gaudí " és un bon exemple de la manera de l'arquitecte, ja que en trobem dues constants en la seva obra : el vessant geomètric i el simbòlic. Tant la forma de la lloseta com les imatges representades ens remeten a la filosofia gaudiniana, que es basa en l'observació meticulosa de les morfologies i les estructures de la naturalesa, " aquesta naturalesa que sempre és la meva mestra"....


 
 
 
 
 
 


Comments