Notícies‎ > ‎

Què som? Qui som? On som?

25 de març 2014, 5:25 publicada per Institut La Vall del Tenes
La sonda Pioneer 10, és una nau llançada des del Cap Canyaveral l'any 1972. Els objectius d'aquesta nau eren:

  • Explorar els planetes gegants, del nostre sistema solar, Júpiter i Saturn.
  • l'altre objectiu era trobar vida, el que els humans anomenem vida intel·ligent, de fet va ser el primer intent seriós de connectar amb civilitzacions extraterrestres. Posteriorment en vingueren d'altres com el Pioneer 11 i els Voyager.
Una de les principals parts del Pioneer és la seva placa dissenyada per Carl Sagan. Aquesta placa explica la situació de la Terra, la data en que la nau va ser construïda i un dibuix d'un home i una dona. Així, la futura civilització que trobi la sonda podrà saber alguna cosa més dels humans, cosa que és bona fins a cert punt. Així per exemple, si ens trobem amb una civilització molt més avançada i decideixi  aniquilar-nos, a la placa hi ha informació de com trobar-nos i no els seria molt difícil.

La sonda Pioneer, junt amb la sonda Voyager, son els objectes construïts per l'home per anar més enllà de la Terra.

A més, la sonda Pioneer 10 va ser el primer objecte humà en sobrepassar els confins del sistema solar. Actualment, la sonda està. aproximadament, a 10.000 milions de kilòmetres de la Terra o 70 veces la distància entre el Sol i la Terra. Triga unes 20 hores en transmetre un missatge.

Aquesta sonda està pràcticament oblidada ja que després d'ella es van llençar la Pioneer 11 i la Voyager 1, la qual ja ha atrapat a la Pioneer 10, y la Voyager 2.

La NASA va finalitzar,  oficialment,  la missió de la Pioneer 10 l'any 1997 després de 25 anys de recorregut per l'Univers. Amb tot i això la Pioneer es resisteix a ser oblidada i segueix enviant missatge regularment.

Una nau destinada a viatjar fins a l'eternitat pels confins de l'Universo fins que la humanitat s'oblidi d'ella ja que la seva pròxima trobada serà  d'aquí 30.000 anys uan es trobi amb Rous 248 una estrella de Taure.

La proposta de treball era sí els extraterrestres tinguessin contacte amb aquesta sonda, com ens veurien a nosaltres: com veurien la humanitat...

Els alumnes de 4t d'eso han creat aquests biòtops o terraris, plens de vida humana en un context  divers...


 
 
 
 
 
 

Comments